HTML

Svédországi Napló

Svédországba való költözésünk, és az azóta történt dolgok, amiket tapasztaltunk itt Párommal

IKEA és társai, valamint kirándulás másik napon

2010.06.18. 21:58 Nephrit

Üdv újfent!

Ez egy pár napos összefoglaló bejegyzés lesz, az Ikeás - Coop-Forum-os - kirándulós élményeinkről, az elmúlt egy hétre visszamenőleg.

 

2010. június 13: Ikea + Coop-Forum

Az Ikeában a svédek "otthon érzik magukat", azaz egész napot ott töltenek, éttermek és kisebb üzletek, gyermekjátszóházak is elősegítik ezt (felügyelő óvónénivel!). A bútorrészlegen mindenki mindenhova beülhet-leülhet-kinyithatja-becsukhatja-kihúzhatja-stb... a kiállított mintadarabokat, illetve konkrét bemutatóhelyiségek (külön nappalik, konyhák stb) minden berendezését. Hatalmas maga a hely, két szinten meg ugyebár pláne annak számít...

Ikeázás után beugrottunk az onnan egy köpésre (nem, most nem veszünk semmit - aki nem érti az ne is próbálkozzon, svédezek :D), és ott ért némi meglepetés:

  Nem, nem igazi, de majdnem (szegény kitömött). Ez várt minket a Coop-Forumban :D

 

2010. június 15. kedd: "Ott Szemben"

 

Nos, a lakásunk egyik ablakából pont rálátni egy nagy szirtre, rajta egy kis trafóállomással. Ide mentünk el, bár természetesen körbe kellett járnunk, mert a mi oldalunkról megközelíthetetlen (és amúgy sem lett volna kedvünk - ha megközelíthető lett volna - egy mintegy 100-150 méteres függőleges sziklamászáshoz...). Jelen esetben is a képek magukért beszélnek... Fentről az egész várost (és Göteborg egy részét is) látni lehet, fantasztikus a panoráma!

 

 

 

 


 

 


 

 

Folyt köv! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://svednaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr932092588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása