HTML

Svédországi Napló

Svédországba való költözésünk, és az azóta történt dolgok, amiket tapasztaltunk itt Párommal

2010. június 6: Kirándulás a Göteborgi Botanikus Parkban és környékén

2010.06.07. 14:06 Nephrit

Tegnap kiruccantunk a Göteborgi Botanikus Parkba. Itt is rengeteg napozóval, piknikezővel találkoztunk, sőt, valójában úgy találtunk oda (mert kicsit elkeveredtünk odafelé, meg később visszafelé, de azt lásd később :D), hogy a piknikes kosárral közeledők felé mentünk :DD Útközben, pont az "eltévelyedés" végett útbaigazítást kértünk egy bicikliző hölgytől, aki (mint eddig mindenki) nagyon szívélyesen válaszolt (konkrétan azt válaszolta a "Hello, could you help me?" kérdésre, hogy "If I can"), mosoly azonnal, stb. Anno otthon ez miért nem ment szinte senkinek?...

Továbbhaladva azt is összegeztük, hogy Svédországban minden élőlény jól él. Tehát, nem csak az emberek "jóllakottak", hanem az állatok (macskák, kutyák, madarak) is jó húsban vannak, és a növények is óriásira nőnek. Az állatokról még annyit, hogy egyik sem fél az embertől, tehát nem bántotta még sosem őket senki... ahogyan az a későbbi "közvetlen vadlesből" is kiderül :)

A parkról még annyit, hogy a környékbeli erdőben is kitáblázott, kavicsos ösvények vannak, tehát eltévedni szinte képtelenség. A parkban semmi nincs elkerítve, tehát elméletben bárki leszakíthatná a felbecsülhetetlen értékű virágokat, vagy bármi hasonló. Mégsem történik semmi ilyesmi. Hát nem érdekes?!

Apró megjegyzés, a képek előtt: a szatellites képen az látható, hogy merre kövályogtunk a HATALMAS erdőben :DDDD Fentről indultunk...

Jöjjenek a képek, amik ezúttal is magukért beszélnek :)

 

 

 

Ő csak hirtelen felbukkant, nem hittünk a szemünknek! Kb 10 méterre volt tőlünk, és érdelődve figyelt :)

 Ez egy szobor, amin kívülről törött üvegcserepek vannak. Gondolom az újrahasznosítás jegyében...(?)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://svednaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr262062922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása