HTML

Svédországi Napló

Svédországba való költözésünk, és az azóta történt dolgok, amiket tapasztaltunk itt Párommal

Askimsbadet, avagy a tengerparti strandolás

2010.07.04. 12:24 Nephrit

Üdv mindenkinek!

Tegnap hihetetlen jó idő, gyönyörű napsütés és dögmeleg volt, így kitaláltuk, hogy elmegyünk fürdeni egyet Askimsbadethez. Ez gyakorlatilag egy tengeri öböl, ahol kiépített strand van (bár a "kiépített" kb büfésbódékat és vízimentőket takar, nem betont és lépcsőket...).

Először is: Svédországban minden strand ingyenes....

Miután lepakoltunk, és teljes nyugalommal ott hagytuk minden cuccunkat a kissé zsúfolt parton (!), bementünk fürdeni a tengerbe (nekem ez az első alkalom volt :) ). Fantasztikus volt a víz, 18,5 fokos :) Ahogy ott elhűsöltünk a vízben, és kikerülgettünk néhány tengeri növényekből összeállt gubacsot, azt vettük észre, hogy két (utólag kiderült, hogy 4 éves) kislány úszott oda, és visítozva-nevetgélve a nyakamba ugrott. Először nem tudtam, hogyan reagáljak... Összetévesztettek valakivel, vagy mi ez az egész? Aztán rájöttünk, hogy ez itt mindennapos dolog, azaz hogy a gyerekek nem félnek az idegenektől, sőt, lazán nekiállnak játszani bárkivel! Így aztán Párommal együtt kicsit elhülyéskedtünk velük a vízben. Nagyon aranyosak voltak, és Páromnak sikerült megtudakolnia svédül (!!!) egyiküktől, hogy hány éves és hogy hívják! Egyébként a szülők valószínűleg valahol a parton voltak, itt mindenki vigyáz mindenkire, ezért nem féltek tőlünk a gyerekek. Nem sok kép készült, mivel el voltunk foglalva magával a fürdőzéssel :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://svednaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr882128559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása